Gril se sekcí a zadním ohništěm je celonerezový gril, který se od dostupných grilů na trhu výrazně liší nejen zpracováním, ale i konstrukčním řešením.
Řešení grilu je se zadním ohništěm za grilovací jehlou, kdy tuky nemohou kapat do ohně a tam hořet za vysokých teplot. Nevznikají tak velmi nebezpečné karcinogenní - rakovinotvorné látky, kterése okamžitě přichytavájí na maso.
Možnost regulace teploty (gril je na kolečkách teplota se dá regulovat pojezdem od ohně) působícího na povrch masa ze zadního ohniště. Řešení grilu umožňuje pojiždění a regulaci teploty na doporučených max. 205 °C a tím zabránit jeho spálení.
Navíc obsluha při potírání či ořezávání masa velmi ocení odsunutí grilovací sekce od ohniště, protože není vystavena nepříjemnému žáru, aniž by musela vyjmout grilovací jehlu z grilu, nebo zbytečně a problematicky ztlumit na krátkou dobu žár z ohniště. Samozřejmě má možnost zastavit otáčení gril. jehly, ale podle potřeby také jemně otáčet jehlou ve směru dopředu i dozadu.
Používat se dá nejen klasickou jehlu na sele / prase, ale universální grilovací jehlu na kuřata, živáňskou, kýtu , nebo rotační koš s fixačními jehlami na grilování masa s kostí, především kolen .